Aktuelle kunstnere i Norge

Norske kunstnere er aktive og mange er samfunnsengasjerte. Flere norske kunstnere stiller også ut verkene sine i utlandet. Heidi Fosli er en kunstmaler fra Sandefjord. Hun studerte kunst ved Academy of Art i San Francisco, og jobber med oljemalerier og grafikk. Hun debuterte som kunstner i 2006, og har hatt 11 separatutstillinger, i tillegg til at hun har deltatt i åtte kollektivutstillinger. Maleriene hennes har blitt kjøpt inn av både private samlere og bedrifter i flere land. Nå skal to av bildene hennes stilles ut under Verdensutstillingen i Frankrike i oktober. De aktuelle bildene er Materinity og Forventningens glede.

Julia Vance er en norsk-engelsk skulptør som jobber mye i Italia. Hun har gjort seg bemerket i utlandet, og har deltatt på utstillinger i mange land. Flere av skulpturene hennes har også blitt utstilt i Norge, og våren 2014 hadde hun en separatutstilling i Oslo. Vance jobber med bokstavskulpturer og skriftskulpturer i marmor, granitt og bronse.

Museet for samtidskunst åpner en utstilling med samtidsmalerier i september. Det stilles ut verker av 13 kunstnere, inkludert verker av de norske kunstnerne Dag Erik Elgin, Olav Christopher Jenssen og Mari Slaattelid. Dette er en fin anledning til å oppleve norske samtidsmalerier.